انگور

درباره انگور باید بدانید

انگور

آنچه درباره انگور باید بدانید در این مقاله آمده است.میوه انگور به ملکه میوه ها مشهور است و به دسته های مختلفی تقسیم می شود. این میوه که بسیار لذیذ است و مزه خوبی دارد حاوی ویتامین ث است و میوه مورد علاقه ی ایرانیان است.انگور ملایر بسیار مشهور است.

همانطور که درباره انگور گفته شد، انگور انواع مختلفی دارد و بر اساس نوع کاشت به دو نوع تقسیم می شود: اهلی (کاشتنی) و وحشی (خودرو) که نام‌های بعضی از آنها انگور سفید، سیاه، یاقوتی، ریش بابا، بی‌دانه، کشمشی، فخری، لعل، انگور فرنگی خاردار، انگور فرنگی خوشه‌ای و غیره می‌باشد. این میوه ی مشهور از لحاظ دانه داشتن به دو نوع دانه دار و بی دانه نیز تقسیم می شوند

 

نام علمی درختچه‌ی انگور:

درباره انگور با نام انگلیسی درختچه Grape vine و نام انگلیسی میوه Grape در کتب زبان های خارجه آمده است. نام های آن به زبان فارسی و عربی با اسامی مو، تاک، درخت انگور و شجرة العنب مشهور است. در کتاب‌های دینی کهن و در بسیاری از اسطوره‌ها و سروده‌های ملل نام انگور و موستان بسیار آمد.

 

مشخصات ظاهری:

درختچه ای است که ساقه های گرده داری دارند و با پیچک های خود از درختان مجاور و داربست هایی که کشاورز در کنارشان نصب می کند بالا می رود.برگ آن متناوب و پنجه ای است که دارای 5 بخش است و کناره هر یک از بخش ها در بعضی درخت ها دندانده ای، در بعضی بی دندانه یا کم دندادنه می باشد. رنگ برگه در بعضی سبز روشن و در بعضی سبز مات یا سبز تیره رنگ می باشد.

 

رویش جغرافیایی:

در اغلب نواحی معتدل اروپا، آسیا و آمریکا رویش دارد و کاشته می‌شود. در ایران در بعضی شهر ها کاشته می شود مانند ملایر و تاکستان. اما در بعضی نقاط به صورت خودرو می روید. انگور در مناطقی که حداکثر دمای آن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد می‌کند.

مهمترین کشورهای تولیدکننده انگور در اروپا، فرانسه، ایتالیا و آلمان هستند که این کشورها انگور را بیشتر برای تهیه شراب پرورش می‌دهند. کشور ما دهمین تولیدکننده انگور دنیاست که حدود ۳٫۳ درصد از تولید جهان را به خود اختصاص داده است. در گزارشی در سال 2009، ایران جزو 10 کشور برتر در حوزه تولید انگور است و حدود 3000000 تن انگور تولید می کند. ملایر شهر جهانی انگور است. انگور ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان به ثبت رسید است.

انگور

 

ترکیبات شیمیایی انگور:

برگ انگور حاوی ساکارز ، لوولز ، اینوزیت ، مواد نشاسته ای و تعدادی اسیدهای آلی است.

دم خوشه انگور دارای تانن ، مواد رزینی ، تارتارات پتاسیم و اسید های آلی است.

ترکیبات موجود در انگور رسیده

 

  • فسفر 0/4 میلی گرم
  • آهن 0/4 میلی گرم
  • آب 75 گرم
  • پروتئین 1/3 گرم
  • سدیم 3 میلی گرم
  • پتاسیم 175 میلی گرم
  • مواد قندی 20 گرم
  • کلسیم 12 میلی گرم
  • ویتامین آ 100 گرم
  • ویتامین ب 2 0/03 میلی گرم
  • ویتامین ب 1 0/05 میلی گرم
  • ویتامین ب 3 0/3 میلی گرم
  • ویتامین ث 4 میلی گرم

 

ترکیبات موجود در پوست انگور:

دارای تانن ، تارتارات پتاسیم ، اسید های آزاد و مواد معدنی می باشد.

ترکیبات موجود در هسته انگور در هسته انگور مقداری روغن و تانن موجود است . روغن هسته انگور به رنگ زرد مایل به سبز است که این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع می باشد . روغن هسته دارای تری گلیسیرید ، اسید اولئیک ، اسید پالمتیک ، اسید لینولئیک ، اسید استئاریک و اسید آراشیک می باشد.

 

انگور

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط